Vi levererar kvalitéts L-stöd från 30cm till 500cm höjd. Leverans över hela Sverige med flera lager och lossning med kranbil direkt vid din tomgräns.

Vi har både 5kN och 20kN belastningsklass.

OBS: Priserna avser avhämtning Södertälje. Frakt tillkommer.

För avhämtning: Uppsala, Karlstad, Kil, Hjälbo, Staffanstorp kontakta oss.

Oftast är L-stöd det snabbaste och kostnadseffektivaste sättet att bygga betong mur, stödmur, mur, l-block, l-element eller terrass. Kan även användas för att bygga altan utan plintar.

E-posta oss följande info för en komplett offert med frakt samt lossning på L-stöd:

– Önskad höjd på L-stöd.
– Antal 1 meters  L-stöd.
– Antal 2 meters L-stöd.
– Antal eventuella hörn.
– Totallängd i meter.
– Eventuell önskemål om trafiklast 5 eller 20Kn/m2.
– Leveransadress.
– Ditt namn, telefonnummer samt adress.

Skicka informationen till kundservice@markgrossen.se

L Stöd i Betong

L-Stöd Not-Fjäder 5kN

1625kr6345kr
875kr5438kr
3718kr11805kr

l-stöd

I den här artikeln:

 

Vad är L-stöd?

L-stöd är en typ av stödmur som är tillverkad av betong och har formen som ett L, därav namnet L-stöd. Den används ofta när man vill terassera mark och är ett utmärkt konstruktion för att hantera olika nivåskillnader på tomter, parkeringar och vägar. Fyllnadsmaterialet som läggs ovan foten på L-stödet gör att L-Stödet inte kan vicka framåt som gör att dom klarar av mycket höga marktryck.

L-stöd är en gammal uppfinning som har funnits i många år men är fortfarande den bästa lösningen för att få stabilitet i upphöjningar på din tomt.
Det finns en mängd olika styrkor höjder längder samt utförande samt olika tillverkare på L-stöd.När behöver jag använda L-stöd?

Du behöver använda L-stöd när du ska terrassera mark och ska göra upphöjningar eller har nivåskillnader. Du monterar L-stöd för att få kanten stabil och för att klara av höga tryck ifrån upphöjningen. L-stöd är ett utmärkt sätt att även få kanten estetiskt snygg som mur. Du kan även använda L-stöd istället för murade eller staplade stenmurar samt istället för att gjuta en betongmur. Gjutna L-stöd för att få mer stabilitet.
Det finns oändligt med användningsområden för L-stöd men i listan nedan hittar du några exempel på när du bör och kan använda L-stöd:

  • Utjämning av höjdskillnader och terassering av tomten
  • Förstärkning av Pooler
  • Garageuppfarter
  • Parkeringsplatser
  • Terrassering av höjdskillnader
  • Förvaring av Gödsel till Lantbruk
  • Sand/jordficka

Ytbehandling

Vi erbjuder ytbehandlingen "rollad" grå betong som standard. L-stöden som hämtas i Södertälje är kvastad grå betong.

Vi erbjuder även slät betong men då med längre leveranstid eftersom dom tillverkas på beställning. Ytbehandlingen utföres genom att betongytan till exempel rollas efter gjutning men innan härdning.

Vi kan även erbjuda specialytor på L-stöd för egen avhämtning i Södertälje men då med tillägg för ytbehandling.

Utförande

Vi erbjuder L-Stöd i 5 till 20kN upp till 5m höjd och 2m längd. L-Stöd över 2m levereras som T-stöd istället.Välja ett L-stöd som klarar trycket

Att välja ett L-stöd som klarar trycket ifrån upphöjningen är mycket viktigt att tänka på.

L-Stöd 5 kN/m2

För för trädgård med höjdskillnader som mur för garage nedfart eller avgränsning mot väg eller parkeringsplats för enstaka personbilar. Max axeltryck 15 kN.

L-Stöd 20 kN/m2

Lämplig för vägar, lastplaner och lastfickor för normal eller tung fordonstrafik. Max axeltryck 180 kN. Stödmuren kan efter konstruktionsberäkning bilda en del av konstruktionen i enklare förråd och carportar.

 

Vad väger ett L-stöd?

Vikten på ett L-stöd beror självklart på vilken storlek av L-stödet du ska ha. Ett exmpel på vikten är att ett L-stöd av betong som klarar 5kN och har en storlek på 600x1000mm väger omkring 200kg. Vikten på ett L-stöd varierar kraftigt beroende på längd och höjd.

Se respektive L-Stöd för viktanvisning.

 

Vad kostar L-stöd?

Kostnaden av L-stöd skiljer kraftigt beroende på vilken längd och höjd samt 5 eller 20kN. Se respektive L-Stöd för pris.

 

Vad kostar Frakt av L-Stöd?

L-stöd är gjorda av betong och armering och väger således relativt mycket. Samtidigt räknas dom som skrymmande frakt och det betyder att dom räknas upp i fraktklass. Vi beräkning av frakt används avstånd mellan närmaste lager och leveransadress samt totalvikt i ton. Det är även tillägg för kranlosning samt pallar. I pris från oss ingår pallar och kranlossning om inte annat angetts.

 

Beställning och leverans

Leverans utförs enligt vad som bekräftats. Omständighet som till exempel trafik och väntetider gör att angivna tider är preliminära och utgör inget åtagande om exakt tidpunkt.

Vid leverans snarast möjligt anges leverans mellan vissa datum i ett spann på fem dagar.
Exempel: Leverans Tidigast 18/3 Senast 22/3)

Önskas exakt datum för leverans så tar leverans minst 14-dagar.

Lagret på L-stöd är dagsaktuellt och ändras konstant. Oftast tar det inte längre än 2-3veckor innan ett L-stöd återkommer i lager.

Kund måste tillhandahålla en person som tar emot leverans och hjälper till och lossa. Lastbilschaufför ringer 1-2 timmar innan leverans. Kund kan även önska att lagret ringer när dom åker.

 

För köp av L-Stöd

Mindre repor och skavmärken kan uppstå under transport och detta är inte att anse som ett fel.

Betong innehåller cement som är en kalkbaserad produkt. Kalken kan ibland fälla ut i betongens yta i form av en tunn gråvit beläggning. Detta är naturligt och är inte fel i produkten eftersom det inte påverkar produktens kvalitet och är därför inte reklamationsgrundande. 
Kalkutfällningen försvinner i regel av sig själv.

På grund av naturliga variationer i utgångsmaterialet kan nyansskillnader i färg och ytstruktur förekomma vid olika tillverkningstillfällen, detta betraktas inte som fel i produkten och är inte reklamationsgrundande.