Visar alla 5 resultat

Backventil för avlopp

Visste du att avloppsvatten kan flöda både ut och in i din fastighet? Vid kraftiga regn kan det tryckas tillbaka och orsaka översvämning. En backventil fungerar som en envägsdörr i avloppssystemet och förhindrar detta, vilket skyddar ditt hem från skador och dyra saneringskostnader. Investera i denna enkla lösning för ökad trygghet.

Vi erbjuder backventiler för olika behov, inklusive avlopp, golvbrunnar och dagvatten. Låt våra experter hjälpa dig att välja rätt modell för ditt hem.

1090kr inkl. moms
490kr inkl. moms
5490kr inkl. moms

Backventil Avlopp

Klaff Backventil 110mm

690kr inkl. moms
629kr inkl. moms

Vad är en backventil?

En backventil är en mekanisk anordning som monteras i avloppssystemet och fungerar som en envägsdörr. Den tillåter vatten att flöda ut från din fastighet men hindrar det från att flöda tillbaka in. Backventiler finns i olika modeller och material för att passa olika behov och avloppssystem.

Varför behöver du en backventil?

En backventil kan ge dig:

  • Skydd mot översvämning: En backventil förhindrar att avloppsvatten och regnvatten tränger tillbaka in i din fastighet, vilket skyddar ditt hem från översvämningsskador.
  • Trygghet och säkerhet: Med en backventil installerad kan du känna dig trygg och säker i ditt hem, även vid kraftiga regn eller problem med avloppet.
  • Enkel installation: Backventiler är enkla att installera av en fackman och kräver minimalt underhåll.
  • Lång livslängd: Backventiler är tillverkade av robusta material och har en lång livslängd.

Vilken backventil passar dig?

Det finns olika typer av backventiler på marknaden, och den bästa typen för dig beror på dina behov och ditt avloppssystem. Vanliga typer av backventiler inkluderar:

  • Avloppsbackventil: Förhindrar backflöde i avloppsledningar.
  • Golvbrunnsbackventil: Monteras i golvbrunnen för extra skydd mot översvämning.
  • Dagvattenbackventil: Skyddar mot översvämning från regnvatten.