Visar alla 14 resultat

Armeringsnät & armeringsjärn till platta på mark

Armeringsnät förstärker betongkonstruktioner, minskar sprickbildning och ökar styrkan. Deras användning är avgörande i olika byggdelar, som husgrunder och garageplattor.

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsdistans 25/30mm 300st

379kr inkl. moms

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsjärn / Kamstål 10mm

79kr inkl. moms

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsjärn / Kamstål 12mm

129kr inkl. moms

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsjärn / Kamstål 8mm

59kr inkl. moms

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsnät 6150

649kr inkl. moms

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsnät 8150F Fingerskarvad

1239kr inkl. moms

Armeringsnät & Kamstål

Speedies Markdistans

Från: 379kr

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsdistans 40/50mm 250st

349kr inkl. moms

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsdistans 30/40mm 250st

379kr inkl. moms

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsdistans 50/60mm 200st

349kr inkl. moms

Verktyg & Tillbehör

Najtråd 1000st

149kr inkl. moms

Armeringsnät & Kamstål

Armeringsbygel Kantbalk

Från: 45kr

Verktyg & Tillbehör

Speedies Släppkäpp

2490kr inkl. moms
990kr inkl. moms

Placering av armeringsnät

Vilken placering av armeringsnäten och armeringsjärnen beror vad man vill uppnå för byggteknisk egenskap i för armering av husgrunden.Placering i ovankant av betongen ger en mindre sprickbildning och placering i underkant ger ökad styrka.

Användningsområden

Armeringsnät och armeringsjärn är centrala i byggkonstruktioner, särskilt för att förbättra husgrundens strukturella egenskaper. Placeringen bestäms av om målet är att minska sprickbildning (ovankant) eller öka styrka (underkant).

Husgrunder och plattor på mark

För en vanlig husgrund med 10 cm betong är placeringen av armeringsnät på 40-50 mm armeringsdistanser över cellplasten ideal för att uppnå både styrka och sprickmotstånd.

Slipade betonggolv

För finare slipade betonggolv utan beläggning rekommenderas armeringen på 50mm markdistanser för att upprätthålla en slät yta.

Skarvning av armeringsnät

Viktigt vid skarvning av armeringsnät är att undvika höjder som överstiger det färdiggjutna golvet. Användning av fingerskarvad armering, ofta 8mm (8150f) armeringsnät, säkerställer detta.

Val av armeringsdistanser

Effektiv utläggning uppnås genom att välja mellan traditionella och professionella markdistanser, som Speedies, som används av experter.

Minsta betongtäckning över armeringen

För all betonggjutning är det kritiskt att ha minst 30 mm täckskikt av betong ovanför armeringen för optimal funktion och skydd.

Bärande konstruktioner

I bärande konstruktioner som votar eller väggar, används vanligtvis 20-30 cm betong med 2 till 5 st 12mm armeringsjärn i underkant och ibland även i ovankant.

Trädgården

Armeringsnätets mångsidighet sträcker sig även till trädgårdsprojekt, där det kan användas för att stärka gångvägar eller som stöd för klätterväxter.

Typer av armeringsjärn

Kamstål är den vanligaste typen av armeringsjärn, uppskattat för sina "kammar" som ger ett starkt grepp i betongen. Även om släta armeringsjärn finns, är Kamstål oftare använd på grund av dess effektivitet.