Visar alla 38 resultat

Marksten

Marksten är inte bara en funktionell och praktisk lösning för att skapa trädgårdsgångar och utomhusutrymmen, det är också ett fantastiskt sätt att förvandla din trädgård till en vacker och inbjudande plats.

Från: 54kr
Från: 79kr
Från: 7.90kr
Från: 12.50kr
1090kr inkl. moms

Fördelar med marksten

Marksten är inte bara en praktisk och funktionell lösning för ditt utomhusutrymme, det är också en investering i skönhet och hållbarhet som lyfter både ditt hus och trädgård.

Mångsidighet

Marksten kan användas på olika sätt. Gångvägar, garageuppfarter, uteplatser, trappor och mycket mer. Det ger dig möjlighet att skapa en enhetlig och attraktiv utomhusmiljö att trivas och leva i många år framöver.

Hållbarhet

Marksten är tillverkad i betong som är känd för sin hållbarhet och långa livslängd. Den tål väder och slitage och behåller sitt utseende år efter år.

Tidlös elegans & skönhet

Marksten ger din trädgård eller uppfart en tidlös och elegant utstrålning.

Dess mångsidighet gör det möjligt att skapa en mängd olika designstilar, från moderna till klassiska.

Enkel installation

Marksten är relativt enkel att anlägga, och det finns oändligt många mönster och former att utforma just din yta med. Endast din kreativitet sätter stopp. 

Anläggandet av marksten är ett arbete som snabbt ger lön för mödan. Du ser ganska omgående ditt resultat och kan beträda ytan omedelbart.

Det gör det till en idealisk lösning för både proffs och gör-det-självare.

Lätt att underhålla

Marksten kräver minimalt underhåll. Rengöring vid behov är allt som behövs för att hålla ytan i toppskick. Kör med högtryckstvätt eller Vattenslang och sopkvast. Används ytan kontinuerligt så är det oftast lång tid mellan behovet av rengöring.

Marksten ökar fastighetens värde

Att skapa en attraktiv utomhusmiljö ramar in hela fastigheten och ger ett gott helhetsintryck som öka fastighetens värde.

Det är en investering som lönar sig i längden.

Personlig touch

Med olika färger, mönster och storlekar att välja mellan kan du skapa en unik utomhusmiljö som speglar din personliga smak och stil.
Långsiktig investering: Att välja marksten är en långsiktig investering som kommer att ge dig glädje och nytta i många år framöver. Det är en investering i skönhet, funktionalitet och hållbarhet.

Att lägga Marksten

Att lägga marksten är ganska okomplicerat. Dock kan det vara tungt så kan vara bra att ha någon vän till hands att bära då det snabbare upp själva läggandet.

Här är några steg och tips för att lägga marksten:

  1. Planera och mät: Börja med att planera din yta noggrant och mäta den för att bestämma kvadrat / antal sten du behöver. Bestäm mönster, för och layout.

  2. Gräv och förbered ytan: Gräv bort det befintliga materialet ner till fast material. Tänk på att även Lera är ett fast material.och skapa en jämn och plan yta. Det kan vara nödvändigt att använda en markduk eller geotextil för att förhindra ogräs och ojämnheter från att tränga igenom.

  3. Skapa en bädd av makadam: Lägg ett lager av makadam (grus) på ytan och komprimera det ordentligt med en packare eller trumma. Detta kommer att ge en stabil grund för markstenarna.

  4. Lägg markstenarna: Placera markstenarna enligt den önskade layouten. Se till att de är jämnt fördelade och i linje med din plan.

  5. Anpassa stenarna: Ibland kan det vara nödvändigt att anpassa markstenarna för att passa i den önskade layouten. Använd en vinkelslip eller en kantklippare för att göra nödvändiga justeringar.

  6. Foga mellan stenarna: Foga mellan markstenarna med sand eller grus för att fylla de tomma utrymmena och säkerställa att stenarna är stabila. Borsta överflödig fyllnadsmaterial bort.

  7. Komprimera och vattna: Använd en packare för att komprimera markstenarna och fyllningsmaterialet. Därefter vattna ytan för att hjälpa till med att sätta sanden/gruset på plats.

  8. Underhåll: Regelbunden rengöring och underhåll av din yta kommer att hålla den i gott skick och förlänga dess livslängd. Det kan innebära att du rengör ogräs och lägger till mer fyllnadsmaterial när det behövs.